Ga naar hoofdinhoud
Post-Plaza Hotel & Grand Café

De verbinding tussen verleden en heden

Een prachtige plek in het centrum van Leeuwarden

Post-Plaza Hotel & Grand Café. Een prachtige plek in het centrum van Leeuwarden waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten van het historische decor. De huiskamer van Leeuwarden (van Friesland) waar alles vanzelf lijkt te gaan.

Kun je ons helpen met een nieuwe huisstijl?
Dat was de vraag van Post-Plaza.

Een prachtige uitdaging waarbij de verbinding tussen het verleden en het heden, tussen de historische locatie en de moderne inrichting terug moest komen. De verbinding tussen de vroegere bestemming, het postkantoor, en de hedendaagse functie van Post-Plaza.

 

De samenwerking met studio ipsi is niet alleen plezierig en succesvol, maar levert ook indrukwekkende resultaten op. De creativiteit, aandacht voor detail en het vermogen om een samenhangende merkidentiteit is cruciaal geweest bij de lancering van twee succesvolle horecaconcepten in Leeuwarden. We zijn ongelofelijk tevreden en kijken uit naar al het moois dat we samen nog gaan maken.

Annelies Douwstra
Post-Plaza Hotel & Grand Café

Ode aan de postbode

Voor de start van de ontwikkeling van de visuele identiteit is er onderzoek gedaan naar de historie van het pand. Voor de verbouwing ronddwalen in het oude postkantoor. Sfeer proeven, kijken naar oude elementen en de uitstraling van het pand met de briefing van Post-Plaza in het achterhoofd.

Bijzonder was de ontdekking van een mini-museum boven in het pand. De oplossing voor de visuele identiteit kon eigenlijk maar één kant op; Een ode aan de postbode.

 

Een krachtige visuele identiteit

Het resultaat is een toegankelijke, authentieke, vriendelijke en eigentijdse identiteit met een knipoog naar het verleden. Een stoere en grootstedelijke uitstraling die past bij de historie van het pand.

Blijf kritisch, blijf bouwen

Als je een krachtige identiteit wilt bouwen, dan zul je moeten beginnen met een stevige basis. Bij Post-Plaza kwam dat allemaal samen. Steeds kritisch blijven met het doel voor ogen. En blijven bouwen, vasthouden aan de ingeslagen route en durven verbeteren als het nodig is. En die formule werkt. Post-Plaza is klant van het eerste uur en we zijn nog lang niet klaar met bouwen.

Succesvolle cases hier ben ik trots op

Data Fryslân

DataFryslân heeft zich tot doel gesteld om datagedreven werken in Fryslân te versterken. Dit wordt…

Bunder Advocaten

Kun je ons helpen met het ontwikkelen van een logo, huisstijl en website? Anne-Henk en…

Hotel Post-Plaza

Post-Plaza Hotel & Grand Café. Een prachtige plek in het centrum van Leeuwarden waar gasten…

Alle cases
Back To Top